Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Συγχαρητήρια απέστειλαν στον νέο πρόεδρο της Κολομβίας Σάντος οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος της ΕΕ


Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους σήμερα για τη νίκη του Χουάν Μανουέλ Σάντος στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας και ελπίζουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Τσαρλς Λούομα- Οβερστριτ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


"Συγχαίρουμε τον εκλεγέντα πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος για την εκλογή του και τον λαό καθώς και την κυβέρνηση της Κολομβίας για αυτήν την παραδειγματική εκλογική διαδικασία" σημείωσε ο αμερικανός εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε ακόμη "την επιθυμία της Ουάσιγκτον να συνεργαστεί με τον κ. Σάντος προκειμένου να εμβαθύνουμε την συμμαχία μας και να κινηθούμε προς τους κοινούς μας στόχους".

---- Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν-Μανουέλ Σάντος "μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Ευρωπαικής Ένωσης" ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον κ. Σάντος.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η υποστήριξη που λάβατε χθες από τον λαό της Κολομβίας θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε έναν αριθμός σημαντικών προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά στην Κολομβία" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΕ.

"Μπορείτε να βασίζεστε στην υποστήριξη της ΕΕ και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την ευκαιρία κατά την διάρκεια της προεδρίας σας να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Κολομβίας" ανέφερε ακόμη ο ευρωπαίος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.