Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στήριξε την απόφαση του γαλλικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, για διακοπή των εκπομπών παλαιστινιακού δορυφορικού καναλιού, που κατηγορείται ότι με το πρόγραμμά του συντηρεί κλίμα μίσους έναντι του Ισραήλ και των Εβραίων.

Οι γαλλικές αρχές έχουν δώσει προθεσμία μέχρι τις 26 Ιουνίου στην εταιρία που διαχειρίζεται τον δορυφόρο Eutelsat, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, να διακόψει την εκπομπή σήματος του καναλιού Al-Aqsa, που θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με τη Χαμάς.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των γαλλικών αρχών, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, δήλωσε ότι "οι γαλλικές αρχές εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία". "Ένας από τους όρους (λειτουργίας) είναι ότι το κανάλι θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες, που μεταξύ άλλων, απαγορεύουν την υποκίνηση μίσους, στη βάση του γένους, της θρησκείας και της εθνικότητας", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επισήμανε εξάλλου ότι η επιτροπή έχει λάβει αρκετές διαμαρτυρίες για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου καναλιού, ότι μεταδίδει εκπομπές που υποκινούν κλίμα μίσους.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Eutelsat δήλωσε ότι η απόφαση των γαλλικών αρχών διαβιβάστηκε ήδη στην εταιρία Noorsat, πάροχο δορυφορικού σήματος με έδρα στο Μπαχρέιν, που έχει την ευθύνη για τη διανομή του σήματος του καναλιού Al -Aqsa. Το παλαιστινιακό κανάλι από την πλευρά του διαμαρτύρεται ότι παραβιάζονται οι νόμοι που διέπουν τη λειτουργία δορυφορικών καναλιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.