Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η πρώτη εθνοσυνέλευση του Κιμ Γιονγκ-Ουν


Ανακοινώθηκε η σύγκληση της ετήσιας Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Βορείου Κορέας στις 13 Απριλίου και θα είναι η πρώτη Εθνοσυνέλευση με πρόεδρο τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, σηματοδοτώντας έτσι τη νέα εποχή της χώρας.



Η ημερομηνία της σύγκλισης δεν είναι καθόλου τυχαία αφού θα γίνει δύο ημέρες πριν από την επέτειο των 100 ετών από τη γέννηση του πρώτου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.



Και όχι μόνο αυτό, η Κυβέρνηση σχεδιάζει την περίοδο 12-16 Απριλίου να εκτοξεύσει στο διάστημα ένα δορυφόρο, προς τιμήν του πρώτου και του τωρινού ηγέτη της χώρας.



Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για συγκαλυμμένη πυραυλική δοκιμή που παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ με βάση τις οποίες απαγορεύεται στην Πιονγκγιάνγκ να κάνει πυρηνικές ή βαλλιστικές δοκιμές.



Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνόδου για τα πυρηνικά που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Σεούλ και στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.