Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κόμικς πουλήθηκαν για 3,5 εκατομμύρια δολλάρια



Μια εκπληκτική συλλογή κόμικς πουλήθηκε σε πλειστηριασμό που έγινε εχθές στη Νέα Υόρκη για 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο αείμνηστος BillyWright, ξεκίνησε από παιδί τη συλλογή του κόμικς, η οποία έφτασε να αποτελείται από ένα θησαυρό 345 τευχών.

Ένα αντίτυπο του “Ντετέκτιβ Κόμικς”, τεύχος 27, το οποίο πωλούνταν προς 10 σεντς το 1939 (τότε πρωτοεμφανίστηκε ο Μπάτμαν), έπιασε την τιμή ρεκόρ των 523.000 δολλαρίων.

Η συλλογή ανακαλύφθηκε πέρυσι από συγγενή του κύριου Wright, την ώρα που έκανε εκκαθάριση στο υπόγειο του σπιτιού του. Αυτή η σημαντικότατη συλλογή κόμικς μπορεί να μην ερχόταν ποτέ στο φως, καθώς ο Billy Wright δεν την είχε αναφέρει ποτέ στην οικογένειά του. Τα καλοταξινομημένα κόμικς, όλα σε άριστη κατάσταση, παρέμεναν άθικτα στο σπίτι του στο Μάρτινσβιλ για 17 χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η συλλογή σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, γιατί ο κύριος Wright, από ό,τι φαίνεται, είχε ταλέντο στο να αγοράζει το σωστό κόμικς την κατάλληλη στιγμή. Το τεύχος 1 της σειράς Action Comics του 1938, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο Σούπερμαν, πουλήθηκε προς 299.000 δολάρια..

Οι ειδικοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η συλλογή θεωρείται ακόμα πιο πολύτιμη και αξιοσημείωτη, γιατί τα βιβλία κρατήθηκαν από τον ίδιο άντρα, ο οποίος τα είχε αγοράσει, όταν ήταν μικρό αγόρι.

Πηγή: tsekouratoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.