Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα της Α. Μέρκελ.


Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, διαφαίνεται να έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα τους Συντηρητικούς της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγγέλα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Το SPD υποστηρίζει το 32% των Γερμανών, ενώ τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ και τη Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU), υποστηρίζει το 31%.

Τα ποσοστά δημοτικότητας της Κυβέρνησης έχουν μειωθεί αισθητά από το Σεπτέμβριο, μετά την επανεκλογή της Μέρκελ και τη δημιουργία της Κυβέρνησης Συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων, στην οποία χρεώνεται το ότι δε μπόρεσε να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η Μέρκελ δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τη σημαντική οικονομική ανάπτυξη που σημειώνει η Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ενώ η υποστήριξη προς τους συμμάχους της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), μειώθηκε στο 6% από το 14,6% το οποίο ήταν στην περίοδο των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.