Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τουρκική επίσκεψη στην Ουάσινγκτον για να διαψεύσει ότι η χώρα αλλάζει πορεία.



Αντιπροσωπεία Τούρκων διπλωματών μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγνκτον, προκειμένου να έχει συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους προκειμένου να "διαλύσει" τις ανησυχίες τους ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση.

Η αποστολή, της οποίας θα ηγείται ο δεύτερος στην ιεραρχία του Υπουργείου Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέλη του Κογκρέσου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, διευκρίνισε διπλωμάτης. 

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταφέρει το μήνυμα ότι οι θέσεις της Τουρκίας "δε διαφέρουν τόσο απ' αυτές των ΗΠΑ στα περιφερειακά ζητήματα, ότι οι δύο χώρες συμμερίζονται τους ίδιους στόχους, όμως μπορεί να διαφωνούν στον τρόπο με τον οποίο θα τους επιτύχουν όμως αυτό δεν σημαίνει αλλαγή πορείας" στην τουρκική εξωτερική πολιτική, δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και η κατάσταση στο Ιράκ εντάσσονται στην ατζέντα των συνομιλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.