Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Μνημόνιο και Καλλικράτης στο ΣτΕ.



Κρίσιμη ημερομηνία για τη συνέχεια στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η 8η Οκτωβρίου, όταν εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών πράξεων που απορρέουν από αυτό, την οποία έχει καταθέσει πλήθος κοινωνικών φορέων, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και 22 ιδιώτες.


Στα νομικά επιχειρήματα που επιστρατεύουν μεταξύ άλλων οι προσφεύγοντες συμπεριλαμβάνεται και το ότι ο νόμος 3845/10 για το πακέτο στήριξης, παρά το ότι αποτελεί διεθνή συνθήκη, ψηφίστηκε με απλή πλειοψηφία από τη Βουλή και όχι από τα 3/5 του Σώματος, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου, η Ολομέλεια του ΣτΕ θα ασχοληθεί με την προσφυγή που έχει καταθέσει ο δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης και ακόμη 18 κάτοικοι της περιοχής εναντίον του σχεδίου «Καλλικράτης». Στην προσφυγή αυτή ζητείται η ακύρωση του σχετικού νόμου (3852/10) και ειδικότερα το κομμάτι του που αφορά τη συνένωση των δήμων Σοχού και Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.