Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι Ευρωπαίοι «επαναστατούν» στην απαγόρευση του διαδικτυακού πορνό



Ήταν αρκετή η ανακοίνωση της πρόθεσης να ψηφιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η απαγόρευση της πορνογραφίας σε κάθε της μορφή από τα Μέσα Ενημέρωσης, για να ξεσπάσει μια πραγματική επανάσταση.

Χιλιάδες εξοργισμένοι Ευρωπαίοι πολίτες έστειλαν email με υβριστικό περιεχόμενο σε μέλη του Κοινοβουλίου, ζητώντας να μην προχωρήσουν στο ψήφισμα, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο. Μάλιστα, για να αποφευχθεί ο βομβαρδισμός με επιθετικού χαρακτήρα ηλεκτρονικά μηνύματα, το τμήμα IT του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «λογόκρινε» τα email, μπλοκάροντας τα με ειδικό φίλτρο.

Ο Κρίστιαν Ενγκστρομ του Κόμματος Πειρατών, κατηγόρησε ανοιχτά τη κίνηση λογοκρισίας, λέγοντας πως «αυτή είναι απόλυτη ντροπή. Ένα Κοινοβούλιο που αντιλαμβάνεται τις απόψεις των πολιτών σε ένα επίκαιρο θέμα ως spam, έχει πολύ λίγη δημοκρατική νομιμότητα κατά τη γνώμη μου». Ο Ενγκστρομ συμπλήρωσε πως «δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί από τεχνικής άποψης, όμως ξέρω ότι οι εκλεγμένοι αρνούνται τον διάλογο με τους πολίτες και αυτό είναι τελείως λάθος».

Την πρωτοβουλία για την πρόταση πήρε η βουλευτής του ολλανδικού κόμματος Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς-Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών, Κάρτικα Λιόταρντ, η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη κάθε μορφής πορνογραφίας στα Μέσα Ενημέρωσης και στη διαφήμιση, ώστε να καταπολεμηθούν τα στερεότυπα των φύλων αλλά και να προωθηθεί η ισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.