Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πακιστάν: Ο πρωθυπουργός διόρισε νέο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών



Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι διόρισε σήμερα νέο γενικό διευθυντή στις πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες της χώρας, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο της προεδρίας της Κυβέρνησης.

   

«Ο πρωθυπουργός διόρισε τον αντιστράτηγο Ζαχίρ ουλ Ισλάμ ως νέου γενικού διευθυντή της ISI», δηλ. των μυστικών υπηρεσιών, τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

   




Ο Ισλάμ είναι διοικητής του Πέμπτου Σώματος, μίας από τις σημαντικότερες μονάδες του Πακιστανικού στρατού, που έχει έδρα στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο της χώρας.

   

Ο Ισλάμ θα διαδεχθεί τον αντιστράτηγο Άχμαντ Σούγια Πάσα, ο οποίος διορίσθηκε το 2008 και υπηρέτησε σε ένα διάστημα όπου οι σχέσεις με τις ΗΠΑ υπήρξαν θυελλώδεις. Η απομάκρυνση του Πάσα θεωρείται ότι θα προκαλέσει ανακούφιση στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες τηρούσαν ψυχρή στάση απέναντί του.

   

Οι σχέσεις των δύο υπηρεσιών έγιναν ακόμη πιο δύσκολες, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν και εκτέλεσαν τον περασμένο Μάιο τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μία πόλη σε μικρή απόσταση από το αρχηγείο της ISI.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.