Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Με αποκεφαλισμούς Αμερικανών απειλούν οι ΤαλιμπάνΟι Αφγανοί Ταλιμπάν απειλούν με αποκεφαλισμούς αμερικανών στρατιωτών σε αντίποινα για τη σφαγή 16 Αφγανών πολιτών από αμερικανό στρατιώτη στην επαρχία Κανταχάρ. «Το Ισλαμικό Εμιράτο προειδοποιεί για μία ακόμη φορά τα αμερικανικά κτήνη ότι οι μουτζαχεντίν θα εκδικηθούν και, με τη βοήθεια του Θεού, θα σκοτώσουν και θα αποκεφαλίσουν τους...
σαδιστές δολοφόνους στρατιώτες σας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ σε ηλεκτρονικό του μήνυμα.

Εκατοντάδες σπουδαστές διαδήλωσαν σήμερα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στο Τζαλαλαμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν, στην πρώτη δημόσια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τους φόνους των 16 Αφγανών αμάχων.

Οι φόνοι έγιναν λίγες ημέρες μετά τη βεβήλωση του κορανίου από αμερικανούς στρατιώτες, η οποία πυροδότησε βίαιες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, με συνέπεια το θάνατο 40 ανθρώπων.

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε, πάντως, ότι η διεθνής δύναμη που βρίσκεται στο Αφγανιστάν «δε θα τρέξει προς την έξοδο κινδύνου» και τόνισε ότι θα τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη χώρα όσο χρειαστεί.

Πηγή: fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.