Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Λιγότερο σεξ λόγω...κρίσης!


Το Μνημόνιο και η κρίση είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουμε λιγότερο σεξ, να μειωθούν οι γάμοι και να αυξηθεί η απιστία σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης που διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 29 Φεβρουαρίου στο λεκανοπέδιο Αττικής, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25 - 64 ετών, με τη μέδοδο των προσωπικών συνεντεύξεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% των ερωτηθέντων όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή. Το 46% των ζευγαριών δηλώνει επίσης αρνητικά επηρεασμένο στη διαπροσωπική του ζωή.

Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι στη δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της Αριστεράς σε ποσοστό 33%.

Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.

Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του μνημονίου είναι η φιλία, η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.