Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νόστιμο πιλάφι με γαρίδες



Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι να αναμιχτεί με τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.


Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή εστία μισοσκέπαστο για περίπου 12 λεπτά.

Όταν φουσκώσει το ρύζι ρίχνουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και ανακατεύουμε αφήνοντας να σιγοβράζει για άλλα 5 λεπτά. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο ταμπάσκο.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.