Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αυστηρή προειδοποίηση Ρωσίας προς Ισραήλ



Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν με αιχμή το πυρηνικό του πρόγραμμα, προειδοποιώντας πως ενδεχόμενη στρατιωτική φράση θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

«Κάθε πιθανό στρατιωτικό σενάριο κατά του Ιράν θα ήταν καταστροφικό για την περιοχή και όλο το σύστημα των διεθνών σχέσεων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκαβρίλοφ. 



«Ελπίζω λοιπόν το Ισραήλ να καταλαβαίνει όλες αυτές τις συνέπειες… θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψη τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας και προς τον εαυτό του», πρόσθεσε.

Η ρωσική προειδοποίηση έρχεται να επιβεβαιώσει την “προφητεία” του Χ. Κίσσινγκερ ότι “όποιος δεν ακούσει τα τύμπανα του πολέμου, είναι κουφός”. Πράγματι τα τελευταία δύο χρόνια οι κινήσεις στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα είναι συνεχείς, οι συμμαχίες λεπτές και μεταβαλλόμενες και η ένταση δεδομένη.

Αναφορικά με το Ιράν, είναι γνωστή και δεδομένη η βούληση Η.Π.Α και Ισραήλ να το “χαμηλώσουν”, όπως, όμως, δεδομένη είναι η συνεργασία Ρωσίας και Ισραήλ σε ενεργειακό επίπεδο (!). Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας και η Τουρκία μεταξύ της ανάδειξής της σε περιφερειακή υπερδύναμη και της διάσπασής της, όσο και αν ακούγεται παράλογο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν ισχύει η κατηγορία του Ισραήλ ότι το Ιράν είναι κοντά στη δημιουργία πυρηνικών και –το σημαντικότερο- χρησιμοποιήσιμων όπλων, τότε σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Όπως βέβαιο είναι το γεγονός ότι, για να μπορεί μια υπερδύναμη να παρεμβαίνει σε μια περιοχή, δεν επιθυμεί δυνατούς παίκτες. Ίδωμεν…

e-gatos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.