Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Στον αέρα παραμένει η διανομή τροφίμων στα σχολεία


Λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης οι εικόνες συναθρώπων μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, είναι ένα λυπηρό και καθημερινό φαινόμενο.

Εκατοντάδες ανέργων συμπολιτών μας ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα αξιοπρεπών χαμηλοσυνταξιούχων που πάνε στις Λαϊκές Αγορές, λίγο πριν κλείσουν, ώστε να μαζέψουν υπολείμματα λαχανικών και φρούτων. Πρόκειται για φαινόμενα τα οποία δεν έχουν ζήσει οι νεότερες γενιές και τα γνωρίζουμε μόνο από διηγήσεις της τρίτης ηλικίας.


Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της κρίσης είναι πολλές και έχουν αγγίζει και το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά, πολλά από τα οποία -σύμφωνα με καταγγελίες των εκπαιδευτικών- λιμοκτονούν. Προς αυτή την κατεύθυνση, πριν λίγες ημέρες, με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, η διανομή τροφίμων στα σχολεία, δράση η οποία, όμως, έχει “κολλήσει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμη δεσμευθεί και εκταμιευτεί το σχετικό κονδύλι, ενώ δεν ορίζεται ούτε καν χρονικός ορίζοντας. Επομένως, όσο μπορεί ο καθένας από  εμάς, ας βοηθούμε όσους διαπιστώνουμε ότι λιμοκτονούν, διότι προφανώς δε μπορούμε να βασιζόμαστε στην Πολιτεία. Ας σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση κάποιων συμπολιτών μας.

e-gatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.