Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ιράκ:Ο στρατός του Ιράκ δε θα είναι έτοιμος να αναλάβει πριν από το 2020


Ο ιρακινός στρατός δε θα είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του πριν από το 2020 και η κυβέρνηση πρέπει να βρει λύσεις που θα του επιτρέψουν να εξασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας μετά από την πλήρη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων στο τέλος του 2011, προειδοποίησε σήμερα ο στρατηγός Ζεμπαρί.
"Σε αυτό το στάδιο, η απόσυρση πηγαίνει πολύ καλά επειδή οι Αμερικανοί είναι ακόμη εδώ αλλά το πρόβλημα θα είναι διαφορετικό μετά από το 2011" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Μπαμπακέρ Ζεμπαρί, στο περιθώριο μιας συνδιάσκεψης για την κατάρτιση του στρατού του Ιράκ στο υπουργείο Άμυνας.
"Οι πολιτικοί πρέπει να βρουν τα μέσα για να καλύψουν το κενό μετά από το 2011 επειδή η κατάρτιση του στρατού δε θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2020" πρόσθεσε ο στρατηγός Ζεμπαρί.
"Αν μου ετίθετο το ζήτημα της απόσυρσης, θα απαντούσα στους πολιτικούς ότι ο αμερικανικός στρατός πρέπει να μείνει μέχρι ο στρατός του Ιράκ να είναι έτοιμος το 2020" ανέφερε ο ιρακινός στρατηγός.
Ο στρατός των ΗΠΑ ο οποίος διαθέτει σήμερα στο Ιράκ περίπου 64.000 άνδρες θα ολοκληρώσει επίσημα την αποστολή του στην χώρα στις 31 Αυγούστου. Οι 50.000 αμερικανοί στρατιώτες που θα παραμείνουν στο Ιράκ μετά από αυτήν την ημερομηνία πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα μέχρι το τέλος του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.