Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Στην Αίγυπτο ο Μπαϊντεν

Οι ΗΠΑ αναζητούν "νέους τρόπους" για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε από την Αίγυπτο ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μία εβδομάδα μετά την ισραηλινή επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια προς τη Γάζα.
"Συνεργαζόμαστε στενά με την Αίγυπτο, καθώς και τους άλλους εταίρους μας, για την εύρεση νέων τρόπων για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική, οικονομική, πολιτική κατάσταση στη Γάζα, αλλά και το θέμα της ασφάλειας", δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του από την Σαρμ ελ Σέιχ όπου συναντήθηκε με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.
"Το στάτους κβο της Μέσης Ανατολής είναι αφόρητο", πρόσθεσε.

"Είναι βασικό να προχωρήσουν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων προκειμένου να μπορέσουμε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε απευθείας διαπραγματεύσεις", υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Παρόλα αυτά η ανακοίνωση του αμερικανού αντιπροέδρου δεν αναφέρεται καθόλου στην ισραηλινή επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα.
Ο μαλαισιανός πρωθυπουργός Ναζίμπ Ρασάκ χαρακτήρισε τους Ισραηλινούς "γκάνγκστερ του πλανήτη" και ζήτησε οι υπεύθυνοι της επίθεσης της προηγούμενης εβδομάδας κατά του διεθνούς στολίσκου να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.