Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Στην Τουρκία ο Αμπας



Στην Τουρκία βρίσκεται από χθες Κυριακή ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Η επίσκεψή του πραγματοποιείται στον απόηχο της αιματηρής επιδρομής ισραηλινών κομάντος στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αποτελείτο κυρίως από τουρκικά πλοία.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει μία αντιπροσωπεία στην Γάζα για συνομιλίες με την Χαμάς σχετικά με την συμφιλίωση, ύστερα από την αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση στην νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Η μόνη προυπόθεση για μία συμφιλίωση είναι η αποδοχή από την Χαμάς ενός σχεδίου που πρότεινε η Αίγυπτος πέρυσι με το οποίο γίνεται έκκληση στην Χαμάς και στην Φατάχ να συνάψουν ειρήνη και να οργανώσουν εκλογές ,πρόσθεσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος οι δηλώσεις του οποίου αποδόθηκαν στην τουρκική.
Στο Κάϊρο,ο εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου Χισάμ Γιούσεφ δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα θα μεταβεί στην Λωρίδα της Γάζας την άλλη εβδομάδα σε ένδειξη "αλληλεγγύης" προς τους Παλαιστίνιους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στον θύλακα το Ισραήλ.
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ,που βρίσκεται στην εξουσία στην Γάζα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο Μούσα αναμένεται "τις προσεχείς ημέρες" στα παλαιστινιακά εδάφη.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του Αραβικού Συνδέσμου, η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 14 ή στις 15 Ιουνίου.
Για να προετοιμάσει αυτή την επίσκεψη ο Μούσα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς ,που ζει εξόριστος στην Δαμασκό, τον Χάλεντ Μεσάαλ, πρόσθεσε ο Γιούσεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.