Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σε νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ.



Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, με την τύχη του εξαμήνου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών να κρίνεται στη γενική συνέλευση που θα... 




έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδρύματος.


Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και το πανεπιστήμιο Πάτρας.


Εν τω μεταξύ κατά της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με την υπαγωγή 600 από αυτούς στη διαδικασία της κινητικότητας, τάχθηκε και η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη χθεσινή τους συνεδρίαση, οι συγκλητικοί του ΑΠΘ επισημαίνουν ότι οι θέσεις που διατίθενται στο ίδρυμα «δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες του Ιδρύματος» και ζητούν «την επανεκκίνηση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας σε νέες βάσεις, με επαναφορά των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις τους και στη συνέχεια την αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της αναλογικότητας».


Μάλιστα, έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτηρίου της διοίκησης, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.


Οι διοικητικοί υπάλληλοι εκφράζουν έτσι την δυσπιστία τους αλλά και την απαίτηση για επαναπρόσληψη του συνόλου του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. 


Πηγή: fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.