Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Επιθεωρητές του ΟΗΕ εξετάζουν αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία.


Ομάδα επιθεωρητών του ΟΗΕ αναμένεται να μεταβεί εντός των επόμενων ημερών στη Συρία προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο οργανισμός...

 
 Οι επιθεωρητές θα αναχωρήσουν για τη Συρία «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι, χωρίς να διευκρινίσει πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν εκεί.

Την Τετάρτη, τα Ηνωμένα Έθνη είχαν ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ συμφώνησε τελικά να επιτρέψει την πρόσβαση σε τρεις περιοχές στις οποίες έχει αναφερθεί ότι έχει γίνει χρήση χημικών όπλων.

Οι επιθεωρητές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στη Χάγη. «Θα είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν μόλις οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της αποστολής τους», πρόσθεσε ο κ. Νεσίρκι.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, κάλεσε από την πλευρά του τη συριακή κυβέρνηση να παράσχει πλήρη πρόσβαση στους επιθεωρητές ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί να έρθουν σε επαφή και με σημαντικούς μάρτυρες, όπως ιατρούς και ασθενείς «χωρίς παρεμβάσεις και χειραγώγηση εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.