Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σφαγή παιδιών στη Συρία



Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία με δεκάδες αμάχους, κυρίως παιδιά, να πέφτουν νεκροί από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.
 Οι βομβαρδισμοί άρχισαν χθες το μεσημέρι στην περιφέρεια της Χούλα, ιδιαίτερα στα χωριά Τάλντο και Τιμπέ και συνεχίστηκαν ως τα ξημερώματα.
Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, ενώ πυρά ακούγονταν σε όλη την πόλη. Την ίδια ώραοι παρατηρητές του ΟΗΕ έφθαναν στην πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 200χλμ βορείως της Δαμασκού.
«Οι παρατηρητές που έφτασαν σήμερα το πρωί στη Χούλα καταμέτρησαν περισσότερα από 32 παιδιά και 60 ενήλικες νεκρούς», δήλωσε ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, «καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βάρβαρη τραγωδία».
«Όποιοι κι αν είναι εκείνοι που ξεκίνησαν, εκείνοι που απάντησαν και εκείνοι που διέπραξαν αυτή την καταδικαστέα πράξη βίας οφείλουν να λογοδοτήσουν», συνέχισε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από τη Δαμασκό.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανακοίνωσε ότι « αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν λάβει έκτακτες αποφάσεις για την προστασία των αμάχων, το σχέδιο Άναν θα πάει στην κόλαση».
Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις απηύθυναν έκκληση προς «τις φίλιες χώρες» να διεξάγουν «εναέριες επιδρομές» εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά το «έγκλημα» της Χούλα.
Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη φοβούμενοι νέες επιθέσεις του συριακού στρατού.
Οι εικόνες σοκάρουν καθώς βρέφη και μικρά παιδιά κείτονται νεκρά, ακρωτηριασμένα από τους βομβαρδισμούς.
Διεθνής κατακραυγή 
Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα τη "σφαγή" στην Χούλα. «Καταδικάζω τις ωμότητες που διαπράττει καθημερινά ο Μπασάρ αλ Ασαντ εναντίον του ίδιου το λαού του. Προχωράω άμεσα στην προετοιμασία συνάντησης της ομάδας των Φίλων της Συρίας στο Παρίσι", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς , ο οποίος τόνισε ότι «με αυτά τα νέα εγκλήματα το φονικό καθεστώς του Άσαντ βυθίζει τη Συρία ακόμη περισσότερο στον τρόμο και απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή». 
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ευχήθηκε σήμερα να υπάρξει «μια ισχυρή διεθνής απάντηση» στη «σφαγή» στη Χούλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει τη διεξαγωγή μια έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «τις προσεχείς ημέρες».
Τη βαθειά της λύπη για τη σφαγή 92 ανθρώπων στη συριακή πόλη Χούλα εξέφρασε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον, η οποία καταδίκασε αυτή τη "φριχτή ενέργεια του καθεστώτος" και ζήτησε να σταματήσει αμέσως η βία.
«Είμαι συγκλονισμένη από τις πληροφορίες που μιλούν για την άγρια αυτή σφαγή άνω των 90 ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις στην πόλη Χούλα", τονίζει σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε αργά τη νύχτα η 'Αστον.
«Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φριχτή αυτή ενέργεια που διέπραξε το καθεστώς εναντίον του ίδιου του του λαού, παρά την εκεχειρία και την παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ", πρόσθεσε.
«Καλώ τη συριακή κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή το από έξι σημεία ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι 'Αναν, το οποίο εγκρίθηκε με την απόφαση 2043 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.