Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η συνταγή της ημέρας...


Είναι μια πραγματικά εύκολη συνταγή για το δημοφιλές Cheese cake (τσιζ κέικ).



Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 πακέτο πτι-μπερ & 8 μπισκότα
  • 1 βούτυρο soft
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουτί μόρφατ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 κουτί τυρί κρέμα (βάζω φιλαδέλφια)
  • 1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους
  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μπισκότα & βούτυρο & κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ & 3 κουταλιές της σούπας νερό & 2/3 ζαχαρούχου & τυρί κρέμα & λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό, τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμη

Το κονιάκ είναι προαιρετικό, απλώς έχω ανακαλύψει ότι δένει καλύτερα η μαρμελάδα. Το ζαχαρούχο και το λεμόνι τα βάζουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις, πιο ξυνό ή πιο γλυκό. Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πολύ καλύτερο, γιατί δένει στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.