Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η κρίση χτύπησε και την ελληνική "βιομηχανία" του σεξ



Η κρίση χτύπησε και την ελληνική βιομηχανία του σεξ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Όπως αναφέρει είναι το τελευταίο θύμα της κρίσης, καθώς οι Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα σε ερωτικά παιχνίδια, πορνογραφικό υλικό και προκλητικά εσώρουχα. 

Το δημοσίευμα του Reuters έγινε με αφορμή το Αthens Erotic Dream, τη μεγαλύτερη έκθεση σεξ στην Ελλάδα. Σημειώνει ότι το 2008 στην αντίστοιχη έκθεση υπήρχε κοσμοσυρροή σε σχέση με σήμερα.


Θύμα της και η  βιομηχανία του σεξ. Ο αριθμός των εκθετών μειώθηκε κατά το ήμισυ από το 2008 σε περίπου μια ντουζίνα, δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης, Γιώργος Χρυσοσπάθης ο οποίος αναφέρει ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε ακόμα και να πληρώσει 15 ευρώ που είναι η είσοδός στην έκθεση.

Μόνο το ¼ των sex shops που υπήρχαν την Αθήνα, έχουν επιβιώσει από την κρίση.

"Εισπράττουμε 20 ευρώ την ημέρα, αν όχι καθόλου" είπε η  Μαριάννα Λαμνάρου, έμπορος, και πρόσθεσε ότι "ορισμένοι πελάτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να αγοράσουν σεξουαλικά αντικείμενα". 

Αντίθετα με τις δυτικές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει το δημοσίευμα, όπου υπάρχουν sex shops σε κεντρικές λεωφόρους και εμπορικούς δρόμους, τα ελληνικά sex shops έχουν αποτύχει να ανακάμψουν και να αγωνίζονται να αποτινάξουν την άθλια εικόνα τους.


Οι τοπικοί κατασκευαστές ερωτικών εσωρούχων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ανταγωνιστούν τους φθηνότερους ανταγωνιστές του εξωτερικού.

Επίσης, στην Ελλάδα, σημειώνει το Reuters, υπήρχε κάποτε μία μικρή αλλά επιτυχημένη βιομηχανία πορνογραφίας, που απασχολούσε περίπου 1000 ανθρώπους. Όμως αυτό το σκηνικό άλλαξε μετά την «εξαφάνιση» των τοπικών παραγωγών από τη δωρεάν πορνογραφία στο διαδίκτυο και τις ταινίες από τις ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.