Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

«Απαγάγουν» νεαρές παρθένες και τις παντρεύουν με φορείς του AIDS για να τους...θεραπεύσουνΜικρά κορίτσια αναγκάζονται να «παντρευτούν» άνδρες που έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS εξαιτίας ενός μύθου που λέει ότι αν κάνουν σεξ με παρθένα, θα θεραπευτούν! 


Άκρως αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του CNN στην αγροτική περιοχή του Ανατολικού Ακρωτήριου της Νότιας Αφρικής. Εκεί όπου 12χρονια κορίτσια της φυλής Χόσα εξαναγκάζονται σε γάμο με οροθετικούς άνδρες. 

Σε πολλές περιπτώσεις, λέγεται, ότι οι απαγωγές είναι εικονικές, αφού οι γονείς δέχονται να δώσεις τις κόρες τους έναντι αμοιβής. 

Ένα κορίτσι από το χωριό Λουσικισίκι είπε την ιστορία της: «Η γειτόνισσα που έμενε δίπλα, με φώναξε και με ρώτησε αν ήθελα να παντρευτώ. Είπα όχι. Μου είπε ότι αν αρνηθώ, θα με έπαιρναν με τη βια και θα με χτυπούσαν. Το επόμενο βράδυ, η γυναίκα ήρθε στο σπίτι μου, με πήρε και με πήγε στο ποτάμι. Ήταν βρίσκονταν επτά άνθρωποι που περίμεναν. 

Με ανάγκασαν να τους ακολουθήσω σε ένα σπίτι όπου βρισκόταν ένας άνδρας. Δε μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβαινε. Ότι παντρευόμουν. Ο γέρος άνδρας μου είπε: «έδωσαν βοοειδή για σένα. Είτε σου αρέσει είτε όχι, είσαι γυναίκα μου.

Με έπιασε, με έβαλε στο κρεββάτι και μου έβγαλε τα ρούχα. Έβγαλε κι εκείνος τα ρούχα του και προσπάθησε να με βιάσει. Πάλεψα αλλά με πίεσε κάτω, μου άνοιξε με το ζόρι τα πόδια...».
Δείτε το σχετικό βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.