Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α κατάσχει domainsΕδώ και μερικούς μήνες, η αμερικανική κυβέρνηση εκδίδει δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τo κλείσιμο ιστοσελίδων και την κατάσχεση domains ακόμα και αν αυτά έχουν κατοχυρωθεί εκτός ΗΠΑ.

Η εξήγηση που δίνει για όλα αυτά είναι…
ξεκάθαρη: “Οτιδήποτε τελειώνει σε .com, .net, .cc, .tv και .name, μπορούμε να το κατασχέσουμε”! Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν την ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών Bodog.com παρόλο που ανήκε στην ιδιοκτησία καναδέζικης εταιρείας.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η αμερικανική κυβέρνηση, η έκδοση νέων domain names ανήκει στη δικαιοδοσία της VeriSign που εδρεύει στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του τμήματος ‘Immigration and Customs Enforcement’ (ICE), κάθε φορά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να κατεβάσει κάποια ιστοσελίδα με domain .com, .net, .tv ή .name, αποστέλει δικαστική εντολή στη VeriSign η οποία συμμορφώνεται άμεσα.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθεί και με την Public Interest Registry, που διαχειρίζεται τα .org domains. Από τον Ιούνιο του 2010, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της αμερικανικής κυβέρνησης, ‘Operation in Our Sites’ έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 352 domains και όπως όλα δείχνουν αν δε γίνει κάτι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κι άλλο.

Η εξήγηση για το κλείσιμο της ιστοσελίδας Bodog.com ήταν ότι στην ιστοσελίδα είχαν πρόσβαση και Αμερικανοί πολίτες (!) τη στιγμή που τα τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο απαγορεύονται στις ΗΠΑ, ασχέτως που σε άλλες χώρες είναι νόμιμα. Μήπως, κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι το Internet είναι παγκόσμια υπηρεσία; Και ότι οι περισσότερες διευθύνσεις σε -com (κα) δεν είναι αμερικανικών συμφερόντων;

Πηγή: newingreece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.