Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Πήγαν να καπνίσουν κρυφά και έβαλαν φωτιά στο κάστρο!Δύο μικροί Σλοβάκοι θεωρούνται ύποπτοι ότι έβαλαν φωτιά σε ένα τεράστιο γοτθικό κάστρο στην ανατολική Σλοβακία όταν κατέφυγαν εκεί για να καπνίσουν στα κρυφά και...κάτι πήγε στραβά, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες σχετικά με τα δύο αγόρια που θεωρούνται ύποπτα ότι το Σάββατο έβαλαν φωτιά στα χόρτα που υπήρχαν μπροστά από το κάστρο Krasna Horka, όταν προσπάθησαν να ανάψουν τσιγάρο, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Κόσιτσε στην ανατολική Σλοβακία Τζάνα Μεσαρόβα. Παιδιά κάτω των 15 ετών δεν διώκονται ποινικά στη Σλοβακία.

   
"Μια μονάδα που εστάλη στην περιοχή διαπίστωσε ότι δύο αγόρια ηλικίας 11 και 12 προσπαθούσαν να ανάψουν ένα τσιγάρο και εξαιτίας της κακής χρήσης των σπίρτων έβαλαν φωτιά στα χόρτα στον λόφο μπροστά από το κάστρο", είπε η Μεσαρόβα.


Στη συνέχεια το κάστρο του 14ου αιώνα τυλίχτηκε στις φλόγες και κλήθηκαν 84 πυροσβέστες για να την κατασβέσουν.

Το Σλοβακικό Εθνικό Μουσείο έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι ζημιές στο κάστρο είναι εκτεταμένες, αλλά σχεδόν το 90% των ιστορικών συλλογών του διασώθηκαν.

"Η οροφή του κάστρου κάηκε εντελώς καθώς και η νέα έκθεση στο γοτθικό παλάτι και στον πύργο με το ρολόι. Τρία ρολόγια έλιωσαν", αναφέρει το μουσείο.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.