Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κοντά σε εκεχειρία Ισραήλ και Παλαιστίνιοι



Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, υπεύθυνη για τις περισσότερες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους, είναι έτοιμη να τηρήσει την εκεχειρία, εάν το Ισραήλ τερματίσει τις επιθέσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του κινήματος.






«Αποδεχόμαστε την εκεχειρία, εάν το Ισραήλ αποδεχθεί να την εφαρμόσει, τερματίζοντας τις επιθέσεις και τις δολοφονίες του» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της, ο Νταούντ Σεχάμπ μετά την ανακοίνωση αξιωματούχου των υπηρεσιών Πληροφοριών της Αιγύπτου για την επίτευξη συμφωνίας «επί πλήρους και αμοιβαίας εκεχειρίας» μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.



Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο οποίος τόνισε πως υπήρξε συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας, με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, που κλιμακώθηκαν από την Παρασκευή.



«Υπάρχει συμφωνία και παρακολουθούμε τις εξελίξεις επί του πεδίου» δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μια «τάση προς αποκλιμάκωση»

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.