Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Μέδουσες προκαλούν πανικό στον Αμβρακικό κόλποΤην εμφάνισή τους έκαναν και πάλι τα κορέλια, οι μεγάλες μέδουσες, που τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους αλιείς του Αμβρακικού Κόλπου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών, Παύλος Χαραλάμπους, αυτή τη στιγμή οι μέδουσες βρίσκονται σε μεγάλα βάθη ωστόσο -με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών- αυτές σύντομα θα ανέβουν σε πιο ρηχά νερά.


«Τα κορέλια καταστρέφουν τα δίχτυα των αλιέων με το μεγάλο βάρος τους», εξηγεί ο κ. Χαραλάμπους, καταθέτοντας γενικότερα προβληματι-σμό για τη μείωση του ιχθυοπληθυσμού στον Αμβρακικό.Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι ψαράδες αναγκάζονται να αφήσουν τα δίχτυα τους δύο και τρεις μέρες, προκειμένου να πιάσουν ελάχιστα κιλά ψάρια ή σουπιές, και τις περισσότερες φορές το μόνο που πιάνουν είναι οι μεγάλες μέδουσες.Οι αλιείς εκπέμπουν για ακόμη μία φορά σήμα κινδύνου για την έλλειψη οξυγόνου στον Αμβρακικό, ζητώντας από την Πολιτεία να θεσπίσει μέτρα για την προστασία και την ορθολογική ανάπτυξή του.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.