Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι δικηγόροι θα δίνουν όρκο στο… Κομμουνιστικό Κόμμα


Όχι στη Θέμιδα, αλλά στο Κομμουνιστικό Κόμμα θα πρέπει να ορκίζονται οι Κινέζοι δικηγόροι, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης του Πεκίνου.

Μάλιστα το…

φιρμάνι δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπo του κινεζικού υπουργείου στο Διαδίκτυο, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κι αγανάκτηση από επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του Πεκίνου να τους καθυποτάξει.

Το υπουργείο υποχρεώνει τους νέους δικηγόρους και εκείνους οι οποίοι καλούνται να ανανεώνουν τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματός τους να παίρνουν αυτόν τον όρκο.

Ο όρκος αυτός είναι αναγκαίος για να εξασφαλιστεί στον πολύ μεγάλο αριθμό δικηγόρων «πίστη στον σοσιαλισμό με κινεζικά χαρακτηριστικά» και να «βελτιωθεί αποτελεσματικά η ποιότητα της πολιτικής ιδεολογίας των δικηγόρων», αναφέρει η ανακοίνωση που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Ορκίζομαι να υπηρετώ πιστά την ιερή αποστολή του σοσιαλισμού με σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά. . .πίστη στην πατρίδα, στο λαό της και υποστήριξη της ηγεσίας του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας καθώς και στο σοσιαλιστικό σύστημα», θα είναι πλέον ο όρκος των δικηγόρων για να αποκτήσουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.


Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.