Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Οι ρομαντικές ταινίες "σκοτώνουν" τον έρωτα



Ή έτσι τουλάχιστον έδειξαν πρόσφατες επιστημονικές έρευνες που εξέτασαν σε πόσο μεγάλο βαθμό οι ρομαντικές ταινίες επηρεάζουν την ζωή των ζευγαριών.

Συγκεκριμένα βρήκαν πως οι περισσότερες ρομαντικές ταινίες αφήνουν πάντα τα ζευγάρια να αναρωτιούνται γιατί οι σχέσεις τους δεν μοιάζουν με τις ειδυλλιακές και χαριτωμένες της μεγάλης οθόνης. Μια στατιστική έδειξε πως πάνω από 1000 ενήλικες θεωρούν πως οι ρομαντικές ταινίες, τους έχουν καταστρέψει την εικόνα για την ιδανική σχέση.



Η σύμβουλος Gabrielle Morrissey που διεξήγαγε την έρευνα είπε πως 90 λεπτά διασκέδασης στο σινεμά μπορεί να διαλύσει την ζωή των ζευγαριών για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια. Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς συμμετέχοντες είπε πως γενικά θεωρεί πως πρέπει να γνωρίζει τι σκέφτεται ο σύντροφος του, ενώ ένας στους πέντε δήλωσε πως το άλλο του μισό περιμένει δώρα και λουλούδια επειδή ‘πρέπει’.

Η σύμβουλος Morrissey μιλώντας για την έρευνα είπε: «Φαίνεται πως η αγάπη μας για ρομαντικές ταινίες έχει μετατρέψει το έθνος μας σε ανθρώπους εθισμένους σε ‘ευτυχισμένα τέλη’, αλλά αυτό το ζεστό και όμορφο συναίσθημα που μας προκαλούν μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ τον τρόπο που βλέπουμε τις πραγματικές σχέσεις μας.Οι αληθινές σχέσεις θέλουν χρόνο και ο πραγματικός έρωτας χρειάζεται κάτι παραπάνω από πυροτεχνήματα».

Τα αποτελέσματα της έρευνας της, επιβεβαιώθηκαν από μια ανεξάρτητη έρευνα ενός πανεπιστημίου στο Εδιμβούργο , το οποίο υποστηρίζει πως ταινίες όπως το ‘Μια νύχτα στο Notting Hill’ έχουν μεγάλη επίδραση στη ζωή των ζευγαριών, καθώς προωθούν μη ρεαλιστικές εικόνες και απαιτήσεις.

Μετά από αυτά το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ‘ΠΡΟΣΟΧΗ’ στις ταινίες που βλέπουμε, γιατί χανόμαστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.