Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σοβαρή ανησυχία εκφράζει η Ρωσία για τη βία στη Συρία και σημειώνει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας "χειραγωγήθηκε"



Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα βαθιά ανησυχία για την κατάσταση στη Συρία, όπου οι διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας έχουν μετατραπεί σε αιματηρές ταραχές.  

"Θα πρέπει να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία. Παραμένει μια αιτία σοβαρής ανησυχίας για τη Ρωσία και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

   




Ο ίδιος σημείωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας "χειραγωγήθηκε" όσον αφορά την κρίση στη Συρία, όπως είχε συμβεί και με τη Λιβύη.
Οι μονομερείς κυρώσεις, οι προσπάθειες να ευνοηθεί μια αλλαγή των αρχών στη Δαμασκό και οι ενθαρρύνσεις που δόθηκαν στην ένοπλη συριακή αντιπολίτευση συνιστούν "επικίνδυνες συνταγές γεωπολιτικού σχεδιασμού, οι οποίες μπορούν μόνον να καταλήξουν σε μια επέκταση της σύγκρουσης" στη Συρία.

   

Οι αλλαγές στον αραβικό κόσμο "δε μπορούν να επιτευχθούν εξαπατώντας τη διεθνή κοινότητα ούτε χειραγωγώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας", σημείωσε αναφερόμενος κυρίως στη Συρία και τη Λιβύη.

   

Όσον αφορά την πρώτη, ο ίδιος συνέστησε να ζητηθεί "ο τερματισμός της βίας απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται", από τις αρχές ή την αντιπολίτευση, και υπογράμμισε ότι η Μόσχα "υποστηρίζει σθεναρά" την αποστολή μεσολάβησης του Κόφι Άναν, απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.


Πηγή: amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.