Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φυλακίσεις 364 Τούρκων στρατιωτικών ζητούν εισαγγελείς της χώρας


Φυλακίσεις στρατιωτικών έως και 20 χρόνια ζητούν Τούρκοι εισαγγελείς, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν άλλο ένα χτύπημα στο άλλοτε βαθύ κράτος της Τουρκίας, το οποίο έχει ανατρέψει από το 1960 τέσσερις κυβερνήσεις.
Πρόκειται για 364 τόσο εν ενεργεία, όσο και απόστρατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων. Τον Ιλκέρ Μπάσμπουγ ήθελε να μιμηθεί ο στρατηγός Τσετίν Ντογάν, ο οποίος κατά την διάρκεια της δίκης που έγινε την Πέμπτη, σηκώθηκε και έφυγε από την δίκη, ενώ βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η δίκη γίνεται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα της φυλακής υψίστης ασφαλείας Σιλιβρί.

Τόσο ο Μπάσμπουγ, όσο και ο Ντογάν, κατηγορούνται ότι είχαν ηγετικούς ρόλους σε χωριστές συνωμοσίες με στόχο την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης, τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν».

Αρνούνται τις κατηγορίες και κάνουν λόγο περί απόπειρας κατασυκοφάντησης των ένοπλων δυνάμεων από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άνοδο της οποίας στην εξουσία σταδιακά η δύναμη του στρατού άρχισε να υποχωρεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.