Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μυστηριώδης φιλάνθρωπος σε γερμανική πόλη έχει μοιράσει πάνω από 200.000 ευρώ



Χαρά μέσω ανυπόγραφων φακέλων έχει σκορπίσει τους τελευταίους μήνες στη γερμανική πόλη Μπράουνσβαϊγκ, στην Κάτω Σαξονία, ένας μυστηριώδης ευεργέτης.

Κανείς δεν ξέρει ούτε τα κίνητρα ούτε και την ταυτότητα του «καλού Σαμαρείτη», που έχει δαπανήσει περισσότερα από 200.000 ευρώ σε έναν «βομβαρδισμό» δωρεών που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο.


Ενα στοιχείο είναι βέβαιο: ο ανώνυμος ευεργέτης είναι γνώστης του γερμανικού φορολογικού συστήματος, αφού καμία δωρεά δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, που είναι το αφορολόγητο όριο. Επίσης ο ανώνυμος φιλάνθρωπος πιθανολογείται ότι διαβάζει την τοπική εφημερίδα «Braunschweiger Zeitung», αφού συνήθως στέλνει τα χρήματα σε ανθρώπους για τους οποίους έχει γράψει η εφημερίδα.

Κάτοικοι του Μπράουνσβαϊγκ έχουν λάβει στο ταχυδρομικό τους κουτί, στο κατώφλι της πόρτας τους, ακόμα και ανάμεσα στα στασίδια της εκκλησίας στην περίπτωση ενός ιερέα, λευκούς φακέλους με χρήματα, ενώ κάποιες φορές εμπεριέχονται και…οδηγίες χρήσης, για το πώς θα πρέπει να δαπανήσουν τα χρήματα!

Ο πρώτος κάτοικος του Μπράουνσβαϊγκ που έλαβε φάκελο με μετρητά ήταν ένας άνδρας, από το σπίτι του οποίου εκλάπησαν αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ στη συνέχεια, μυστηριώδεις δωρεές έλαβαν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ένα ανάπηρο αγόρι (ο φάκελος που προοριζόταν γι’ αυτό εστάλη στην «Braunschweiger Zeitung») και ένα μουσείο.

Εν τω μεταξύ τα σενάρια στη γερμανική πόλη σχετικά με την ταυτότητα του ευεργέτη οργιάζουν. Κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για εγκληματία, ο οποίος μοιράζει τα χρήματα που απέκτησε παράνομα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πίσω από τις δωρεές κρύβεται κάποιος πλούσιος ηλικιωμένος που θέλει να μοιράσει τα χρήματά του πριν πεθάνει.

Πηγή: newingreece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.