Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ταινία το "1984" του Τζ. Όργουελ

Το φουτουριστικό αριστούργημα του Βρετανού συγγραφέα θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο για μια ακόμη φορά.

Είναι ένα κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και όπως είναι φυσικό, προσέλκυσε το ενδιαφέρον κινηματογραφικών παραγόντων. Το «1984» του George Orwell θα γίνει ταινία, για μια ακόμη φορά, από την Imagine Entertainment, την εταιρεία των Brian Grazer και Ron Howard, και την LBI Entertainment. 


Το φουτουριστικό έργο που κυκλοφόρησε το 1949 διαδραματίζεται σε μια κοινωνία όπου η προπαγάνδα, η παρακολούθηση και η προσπάθεια εξάλειψης της σκέψης κυριαρχούν. Κεντρικός ήρωας είναι ο Winston Smith, ένας κυβερνητικός υπάλληλος στο Υπουργείο της Αλήθειας, ο οποίος αντιστέκεται. Σήμερα θεωρείται ένα από τα έργα που έχουν ασκήσει τη μεγαλύτερη επιρροή, όχι μόνο στον χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης, αλλά και της πολιτικής.

Το project έφερε στην Imagine ο Shepard Fairey, ο καλλιτέχνης που έγινε γνωστός από το πόστερ «Hope» της προεκλογικής καμπάνιας του Barack Obama. Η Imagine και ο Fairey διεκδικούσαν τα δικαιώματα της κληρονομιάς του Orwell, όταν διαπίστωσαν ότι κάνει το ίδιο και η LBI κι έτσι αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με πιο πρόσφατη την ταινία του 1984 σε σκηνοθεσία Michael Radford και με τους John Hurt και Richard Burton στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Πηγή: apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.