Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Επίκειται νέα αίτηση ένταξης των Σκοπίων στο ΝATO...


Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού της π.Γ.Δ.Μ, κ. Γκρουέφσκι, με την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση των Σκοπίων για υποβολής νέας αίτησης ένταξης στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ) στην επόμενη Σύνοδο της Συμμαχία, το Μάιο, στο Σικάγο. Μάλιστα o  κ. Γκρουέφσκι πρόσθεσε ότι η π.Γ.Δ.Μ πρακτικά είναι, ήδη, μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς συμμετέχει σε αποστολές του, όπως στο Αφγανιστάν.


Από την άλλη πλευρά η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι "Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να διευθετηθεί. Για αυτό και εγώ θα συνέχιζα οπωσδήποτε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και θα προσπαθούσα να βρω μια λύση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε όλοι συνηθισμένοι στους συμβιβασμούς, διαφορετικά η Ένωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει".

Μάλιστα εξέφρασε τη στήριξη της στην επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθούν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αν και υπογράμμισε ότι πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένοι όροι. "Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις αν δεν πληρούνται συγκεκριμένοι όροι" είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και εξήγησε ότι η διευθέτηση της ονομασίας έχει τεθεί ως όρος και για την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.