Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

14 ελληνοκινεζικές συμφωνίες



Στην υπογραφή 14 συμφωνιών που αφορούν κυρίως τους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου προχώρησε η χώρα μας με την Κίνα. συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Κινέζο ομόλογό του Ζανγκ Ντετζιάνγκ, και με παρόντες υπουργούς και από τις δύο χώρες, φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Νωρίτερα, ο κ. Πάγκαλος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου προσκεκλημένος του Έλληνα αντιπροέδρου.
Με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συναντήθηκε αργότερα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Συνεχίζουμε και εμβαθύνουμε τις σχέσεις αυτές, μια στρατηγική σχέση Ελλάδας και Κίνας, με τις εμπορικές συμφωνίες που προωθούμε και υπογράφουμε, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, με τη συνεχή και ουσιαστική μας συνεργασία σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα". Ο κ. Ντετζιάνγκ επιβεβαίωσε την υπογραφή 14 συμφωνιών συνεργασίας σε διάφορα έργα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις ισχυρές επιχειρήσεις της χώρας να έλθουν στην Ελλάδα και να βρουν εμπορικούς εταίρους για επενδύσεις. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με την ισχυρή ηγεσία σας, η Ελλάδα σίγουρα θα ξεπεράσει αυτές τις προσωρινές δυσκολίες, που αντιμετωπίζετε", σημείωσε ο κινέζος αντιπρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.