Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σπείρα κρατούσε όμηρο και εξέδιδε 28χρονη επί έξι χρόνια


Όμηρο για περισσότερο από έξι χρόνια κρατούσαν μια νεαρή γυναίκα, έξι άνδρες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μάλιστα, υπό την απειλή της βίας την εξέδιδαν.

Ο εφιάλτης της 28χρονης γυναίκας από την Αλβανία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2006 και κράτησε μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο. Στο διάστημα αυτό οι έξι συμπατριώτες της, την υποχρέωναν να εκδίδεται, είτε σε σπίτια, είτε σε οίκους ανοχής, σε διάφορες πόλεις της χώρας, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε.

Η 28χρονη βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τα όσα βίωνε και μετά από αστυνομικές έρευνες σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος των μελών του κυκλώματος σωματεμπορίας. Πρόκειται για τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη νεαρή γυναίκα γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε μονάδα αρωγής της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.