Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τούρκος διπλωμάτης έκλεψε 2.000 φιάλες κρασιού


Περισσότερα από 2.000 πανάκριβα μπουκάλια κρασιού, αξίας 200.000 ευρώ, φέρεται να πήρε μαζί του στην Τουρκία, μετά την λήξη της θητείας του, ο πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο Στρασβούργο, Νταργιάλ Μπατιμπάι.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφοντας στην Τουρκία, ο Μπατιμπάι μετέφερε 2.000 φιάλες ακριβού γαλλικού κρασιού και 6 φιάλες καμπανίτη που είχαν αγοραστεί από την Πρεσβεία της Τουρκίας για φιλοξενίες.  

Το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας έχει αρχίσει έρευνες για το θέμα, ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Selçuk Ünal «μετά τις έρευνες, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες». 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, δύο ειδικοί ταξίδεψαν ως το Στρασβούργο και ανέκριναν όλους τους αξιωματούχους στην πρεσβεία και όπως όλα δείχνουν, ο Μπατιμπάϊ καταχράστηκε τα κρασιά. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2011, δύο μόλις μήνες μετά την λήξη της θητείας τους, ο Μπατιμπάϊ τύλιξε τα κρασιά σε παλιά ρούχα και τα μετέφερε στην Τουρκία με ένα φορτηγό, στο οποίο, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε κάποιος έλεγχος λόγω της διπλωματικής ασυλίας.  

Πάντως, ο ίδιος ο Νταργιάλ Μπατιμπάϊ λέει ότι δεν φοβάται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι όλα τα κρασιά είχαν καταμετρηθεί, πριν την παράδοση του γραφείου του στο Στρασβούργο.

Πηγή: Hurriyet Daily News - protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.