Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση των υπάλληλων της Βουλής

Ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν, ότι δεν θα γίνουν εξηλαστήρια θύματα της κρίσης εξέδωσαν οι υπάλληλοι της Βουλής. Σε αυτή αναφέρουν ότι έχουν μείωση των αποδοχών τους έως και 30%.
Από την πλευρά μας να διευκρινήσουμε τα εξής:
1. Οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους Δημόσιοι Υπάλληλοι τους θεωρούν από τους πιο καλοπληρωμένους και πιο ευνοϊμένους της κρατικής μηχανής (με 16 μισθούς κλπ)
2. Ο αριθμός τους αυξάνεται (υπολογίζονται σε 1700) τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες απαραίτητες κενές θέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και σε άλλους βασικούς τομείς του δημοσίου που εξυπηρετούν τον πολίτη, είτε γιατί "δεν υπάρχουν χρήματα" είτε γιατί μπλέκεται στα δυσκίνητα γρανάζια του ΑΣΕΠ η διαδιασία της πρόσληψής τους.
3. Αν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις 700-800 ευρώ (με την περικοπή των δώρων) και μισθοί 1500 ευρώ, τότε τα ρετιρέ του δημοσίου θα πρέπει τουλάχιστον να μην προκαλούν, διότι αν ήταν στον ιδωτικό τομέα, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα αμοίβονταν με τα μισά από όσα τους πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλα και θα εργάζονταν περισσότερες ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, με αποτέλεσμα σε σχέση με τις σημερινές τους απολαβές να λαμβάνουν το 30%.
4. Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στην μονιμότητα του δημοσίου και την αγωνία του ιδιωτικού τομέα.
5. Όμως έχουν ένα προτέρημα: συναναστρέφονται καθημερινά με την πολτική ηγεσία της χώρας.
6. Όταν όλοι βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται είναι αδύνατο μένουν κάποιοι εκτός των ρυθμίσεων.
karamodogatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.